Skip to main content

19 april 2024

Vrijdagavond 19 april : Contour de Twern Theatervoorstelling

Een vrolijke clowneske voorstelling
Op vrijdag 19 april om 19.00 uur is de voorstelling ‘Wie van de drie heeft dementie?’ te zien bij de Gildenbond in Kaatsheuvel. De voorstelling is voor iedereen die in zijn omgeving te maken heeft met dementie, mensen die zelf dementie hebben of daar meer over wil weten. Theater aan de lijn speelt in een vrolijke clowneske voorstelling hoe twee zussen en hun broer proberen te ontdekken wie dementie heeft. Na afloop is een nagesprek mogelijk met de zaal door het theatergezelschap en casemanager dementie.
Twee zussen en een broer op leeftijd proberen te ontdekken wie van de drie dementie heeft. Ze doen muzikale en geheugentesten. Ze komen er tot hun eigen tevredenheid achter, maar toch blijft het in het ongewisse of één van de drie dementie heeft en zo ja wie.
Naast het onderwerp dementie gaat de voorstelling vooral over de communicatie tussen de zussen en de broer. Ze gaan nog altijd met elkaar om zoals in hun kinderjaren. Het is een spel van macht, onmacht en bondjes maken en toch om elkaar geven. Het is een feest van herkenning.
Theater aan de lijn oogst lovende recensies en weet van deze voorstelling een feest van herkenning te maken, een die genoeg stof tot nadenken geeft. Dus zorg dat je erbij bent.
De voorstelling is geschikt voor iedereen van 9 jaar en ouder.
Initiatief van Dementievriendelijke Gemeenschap Loon op Zand
In de gemeente Loon op Zand werken diverse organisaties samen aan een dementievriendelijke gemeenschap: samen met inwoners, mantelzorgers en ondernemers. Kijk voor meer informatie op www.loonopzand.nl/dementievriendelijk
 
Praktische informatie Datum: vrijdag 19 april
Tijd: van 19.00 tot 20.00 uur, inloop vanaf 18.30 uur.
Locatie: De Gildenbond, Mgr. Völkerstraat 3, 5171 JM Kaatsheuvel
 
Tickets: € 2,50 inclusief koffie/thee en iets lekkers, verkrijgbaar via de website van de Bibliotheek Op de avond zelf: € 5 contante betaling aan de deur
Voor aanmelding en/of meer informatie: https://bibliotheekmb.op-shop.nl/.../voorstell.../19-04-2024 of loop binnen bij de Bibliotheek Kaatsheuvel of de Bibliotheek Loon op Zand en vraag een medewerker.
Minder weergeven

26 april 2024

Vrijdagavond 26 april: Royal Rock Night met Lost InSanity & East Tannix

Op vrijdagavond 26 april is het zover : Royal Rock Night in de Gildenbond en treden 2 rockbands op : Lost InSanity en East Tannix. 
Lost InSanity is afkomstig van de voormalige all girls band waarin twee van de vrouwelijke leden vele podia veroverden. Niet in de laatste plaats (de nacht van Pinkpop, Tivoli, Melkweg etc. ) ) Patricia en Peggy werden in 2008 herenigd, werd een nieuwe Lost InSanity geboren.
En niet zonder succes!!!
East Tannix vindt zijn oorsprong in Kaatsheuvel, na enkele veranderingen in de samenstelling hebben deze “oude rotten” elkaar helemaal gevonden. 
Afzonderlijk hebben de heren al heel wat vlieguren op het podium en is de klik onderling zo goed dat ze klaar zijn om de podia te gaan bestormen met hun onconventionele rockcovers!
Van ZZ Top tot Creed en van Thin Lizzy tot Queens of the Stone age, het komt allemaal voorbij.
Met de broers Wout en Bob die beide de vocals voor hun rekening nemen en ondertussen heel wat gitaarsnaren verslijten terwijl Toon met finesse zijn basgitaar liefkoost en Mari zijn stokken kapot slaat op zijn “Pearl”, staat East Tannix garant voor een rock feest waarbij stilstaan geen optie is ! Tickets worden binnenkort online aangeboden.

De zaal gaat open om 20:30 uur en het ROCK-concert start om 21:00 uur.

Tickets zijn online verkrijgbaar à € 7,50 zijn op de volgende link

Ook kan je een toegangsticket kopen aan de zaal à € 7,50

10 mei 2024

Vrijdagavond 10 mei : Wijnproeverij in De Gildenbond

De Gildenbond organiseert, in samenwerking met Wijnkoperij Druif met Pit uit Vlijmen, een Wijnproeverij op vrijdagavond 10 mei 2024.
U bent van harte welkom om deel te nemen aan deze unieke wijnproeverij in het sfeervolle café van De Gildenbond. Om 19:00 uur is de ontvangst van de deelnemers en krijgt u een kopje koffie of thee aangeboden.
Om 19:30 uur zal Dirk van Gelderen de wijnproeverij openen. U krijgt totaal 7 wijnen aangeboden om te proeven en zal Dirk u meenemen in de wereld van wijn maken en u met passie vertellen over de verschillende wijnen welke hij hoogste persoonlijk inkoopt in diverse Europese landen.
Tijdens de proefrondes krijgt u verschillende kleine snacks aangeboden om de smaak te neutraliseren. Uiteraard is er na de proeverij de gelegenheid om flessen wijn te kopen van Dirk.
Na de wijnproeverij kunt u napraten onder het genot van een wijntje of een ander drankje in het café van de Gildenbond(op eigen kosten)
De complete wijnproeverij bieden wij aan voor slechts € 22,50 (excl. ticket kosten ed) per persoon en kunt u heel gemakkelijk online boeken.
 
Let op ! We bieden plek tot 25 deelnemers. VOL = VOL   (minimum leeftijd is uiteraard 18 jaar)
 
Wilt u deelnemen aan de proeverij? klik op deze link en binnen 2 minuten heeft u de tickets in uw mailbox.
 
Ook heeft u de mogelijkheid om de tickets te kopen bij De Gildenbond van 10:00 tot 12:00 uur van maandag tot en met vrijdag.
 
DE INSCHRIJVING SLUIT OP 1 MEI 2024
 

17 mei 2024

Vrijdagavond 17 mei : Fleetwood Mac Project

Gelegenheidsformatie Fleetwood Mac Project bestaat uit 6 Brabantse muzikanten die elkaar hebben getroffen in hun passie voor Fleetwood Mac, de legendarische Pop Rockband met hun Brits-Amerikaanse bezetting uit eind jaren ’70.

Ze spelen nog één maal in De Gildenbond hun grootste en bekendste hits, van het prachtige “Dreams”, optimistische “Don’t Stop”, mystieke “Rhiannon” tot stampende versie van “World Turning”. Een eerbetoon aan een van de meest invloedrijke bands in de muziekgeschiedenis!

Dit éénmalige concert mag je niet missen!  Tickets zijn on - en offline te verkrijgen.

Prijs per online ticket € 7,50  incl. ticketkosten (scan bovenstaande QR code in de afbeelding) of via deze link en bij de zaal € 8,50

31 mei 2024

Vrijdagavond 31 mei : Bingo "Ons Koor"

Deze vrijdagavond kunt u weer deelnemen aan de gezellige Bingo met mooie prijzen. Kom naar De Gildenbond voor de Bingo georganiseerd door Ons Koor. Het belooft weer een drukke avond te worden, dus kom op tijd :-)

De zaal gaat open om 18:30 uur en de Bingo start om 19:30 uur.

13 oktober 2024

Zondagmiddag 13 oktober : The Rocking Sixties EXTRA CONCERT

Op veler verzoek hebben wij The Rocking Sixties weten te boeken voor een extra concert in 2024. En uiteraard werken wij daar graag aan mee. Het concert van 10 maart was vrijwel direct uitverkocht en werd er volop gedanst op de klanken van Elvis, Clif, Shaking Stevens, Roy Orbison, Motions en nog veel meer.

De grote zaal (Jan Beerenszaal) gaat open om 14:30 uur en The Rocking Sixties beginnen om 15:00 uur tot 18:30 uur. 

Kaarten zijn verkrijgbaar aan de zaal à € 6,00. Voorkeur is contant betalen, maar pinnen is ook mogelijk. 

PUT ON YOUR DANCING SHOES